Samen bouwen aan een nieuwe toekomst

Het Buitenhuis AlmereDenk Mee

In het licht van de stedelijke vernieuwingsopgave, wordt op dit moment hard gewerkt aan het ontwikkelen van een nieuwe toekomstvisie voor het centrum van Buiten. De leden van de Ronde Tafel van Buiten; ondernemers van Buitenmere en Doemere, vastgoedeigenaren, ROC Flevoland, woningcorporaties, zorginstellingen, De Nieuwe Bibliotheek en gemeente Almere hebben de handen ineengeslagen. BRAND The Urban Agency en Studio for New Realities begeleiden dit visietraject en zijn tegelijkertijd aan de slag gegaan met het aanjagen van korte termijn verbeteringen in het gebied.

Je bent misschien wel geïnterviewd, of hebt meegedaan aan een placegame. Meer dan 150 bewoners, bezoekers en ondernemers hebben aangegeven wat hun wensen en dromen zijn voor het centrum. We delen de top 5 graag met je. Al deze informatie dient als input voor de ontwikkeling van de toekomstvisie.

Meedenken en meedoen
Binnenkort word je uitgenodigd om je reactie te geven op de toekomstvisie. Deze visie wordt de leidraad voor de verbeteraanpak van het centrum. Om ook al op korte termijn meer energie, kleur en gezelligheid in het gebied te brengen staat een aantal dingen op stapel. Zoals; een voorjaarsschoonmaakactie; ABC DOET en de schutting bij de bouwplaats van het hotel wordt omgetoverd tot een kunstwerk. Heb je vragen of wil je mee helpen om het centrum aantrekkelijker te maken, stuur je vraag of idee naar contact@hetbuitenhuisalmere.nl.