Nieuw kunstwerk in de maak

Het Buitenhuis AlmereIn Het Centrum

Middenin het centrum van Almere Buiten is op dit moment een nieuw kunstwerk van bijna 100 meter in de maak. Op de bouwschutting van het hotel ontstaat een kleurrijk ontwerp. Dit is een eerste aanzet om het centrum naar de behoeften van bewoners en bezoekers in Buiten een beetje gezelliger te maken.

Begin dit jaar is een samenwerking met het ROC – MBO College Almere – gestart. Samen met docent Marloes Bouman en (oud) studenten Media & Vormgeving is een initiatief ontstaan om de schutting rondom de bouw van het hotel aan het Baltimoreplein te versieren. Een creatief en experimenteel ontwerp is de uitkomst voor deze schutting.

Het ontwerp komt voort uit de behoeften die zijn opgehaald tijdens het traject rondom de toekomstvisie van het centrum. In de interviews en placegames is benoemd dat het centrum wel iets verrassends en experimenteels kan gebruiken. Daar zijn de jonge ontwerpers mee aan de slag gegaan.