wie zwijgt, stemt toe – kom op voor je rechten

Het Buitenhuis AlmereDenk Mee

Opkomen voor jezelf of een ander kan lastig zijn, maar dat betekent niet dat je het niet moet doen. Daar waar onrecht is, moet verandering komen. Daarom is het belangrijk om te leren hoe je voor jouw eigen rechten en die van anderen kan opkomen. Hoewel stil blijven soms makkelijker is, is dit niet de juiste weg, want wie zwijgt, stemt toe.

Weet waar je over spreekt

Luister naar de maatschappij: als er massaal wordt geprotesteerd tegen racisme of voor LGBT-rechten en jij begrijpt niet waarom – koop een boek, kijk een documentaire, ga in gesprek of zoek het op. Dat jij het niet begrijpt staat niet gelijk aan dat het onnodig is.

Voelt het alsof jouw rechten geschonden worden? Lees jezelf ook dan in. Zoek informatie op over dat waarin jij voelt dat jouw rechten geschonden worden. Ken je rechten en weet wat je kan doen als deze niet gerespecteerd worden. Verder lezen? klik hier