Boekpresentatie Leo de Jong

Het Buitenhuis AlmereGezellig & Ontmoeten, In Het Centrum

Leo de Jong

Zaterdag 26 September van 13 – 14 uur boekpresentatie van Leo de Jong. Leo de Jong heeft zijn tweede boek klaar liggen. Na ‘De nacht van de blauwe eekhoorns’ komt dan nu ’tijdecho’ uit. Een bundel met verhalen over tijd, historie en toekomst. Kom kennismaken met Leo de Jong en laat je boeken ter plaatse signeren. Na het formele gedeelte zal er een informeel netwerk moment zijn.

Een fragment uit Leo’s voorlaatste boek ‘De nacht van de blauwe eekhoorns’.

“Hoezo voorbestemming? En hoezo eigen invloed? Als zoiets banaals als bewolking bepaalt of je stad wel of niet van de aardbodem wordt weggevaagd?”

Had ik maar… Dat zou ik nu anders doen… Zou het werkelijk iets uitmaken als je kennis had van de toekomst? Of is de tijdlijn onontkoombaar?

Leo de Jongs verhalenbundel Tijdecho grijpt het fenomeen tijd aan als centraal thema. In deze verzameling korte verhalen wordt er gespeeld met de soms grillige relatie tussen de toekomst en het verleden, die zich uit in herinneringen, dromen of andere mechanismen die je kunnen confronteren met een soort roep van vroeger: een tijdecho, die vaak onverbiddelijk is en tot ver in de toekomst gehoord kan worden.

De verhalen hebben een existentialistische inslag, waarbij de vraag ‘hoeveel invloed heb ik nu eigenlijk echt op mijn leven?’ vaak verrassend wordt beantwoord door de spelingen van het lot.

 

LEO ALBERT ARTHUR DE JONG (Haarlem, 1971) is afgestudeerd bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit. Na twee decennia in loondienst bij diverse werkgevers in de financiële sector, heeft hij eind 2015 besloten om zich fulltime te richten op dat waar zijn hart ligt: het schrijven van boeken en korte verhalen. In 2018 debuteerde hij met de roman De nacht van de blauwe eekhoorns.