Rondleidingen door de Regenboogbuurt

Het Buitenhuis AlmereGezellig & Ontmoeten

Rondleiding
Stichting Regenboogbuurt biedt maandelijks een themarondleiding conform COVID richtlijnen, op dit moment dus met maximaal 3 gasten + gids.
Daar gaan we ook in de winter, en ook in 2021 mee door. Bij meer aanmeldingen dan is toegestaan worden meer gidsen ingezet.
Groepen die groter zijn en graag bij elkaar willen blijven kunnen alvast plek reserveren voor een (veel) latere datum.
Tips voor de mooiste natuurbeleving: oktober en november (momiji), maart en april (sakura)
De Duitse architect Bruno Taut (1880-1938) was de voornaamste inspiratiebron voor de Regenboogbuurt. Hij gebruikte kleur als voornaamste architectonische element voor zijn wijken in Berlijn en Maagdenburg, waarvan een aantal inmiddels UNESCO WereldErfgoed zijn.
De Regenboogbuurt op haar beurt is het grootste eerbetoon ter wereld aan het kleurrijke werk van deze revolutionaire architect. Daarbij zit de essentie in de details. De buurt is gemaakt op basis van een integraal kleurenplan voor bebouwing én beplanting. Daardoor is een bijzonder samenspel ontstaan tussen de kleuren, dat wisselt met de seizoenen: een bewoond Arboretum.
Tijdens een uitgebreide rondleiding hoor je meer over de geschiedenis en achtergronden van deze bijzondere buurt in Almere, de relatie met Japan en India, en natuurlijk mooie verhalen, zoals: hoe komen de Rode Donders aan hun vorm, en aan hun kleur?
Nieuwsgierig geworden? Trek dan je wandelschoenen maar aan! Meld je aan via www.regenboogbuurt.nl/rondleiding